فیکسچر ایمپلنت یا پایه ایمپلنت چیست

فیکسچر یا پایه ایمپلنت چه کاربردی دارد؟ اگر پیچ ایمپلنت بیفتد چه کنیم؟

بازدیدها : 1030 بازدید

ایمپلنت، نوعی کاشت دائمی دندان است. از بین تمام گزینه‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته، ایمپلنت‌ دندان تنها روشی است که مانند ریشه‌ دندان طبیعی عمل می‌کند. ایمپلنت‌های دندانی از سه قسمت اصلی پایه ایمپلنت (فیکسچر ایمپلنت دندانی)، اباتمنت و پروتز دندان تشکیل شده‌اند که در این مقاله به توضیح پایه یا همان پیچ ایمپلنت می‌پردازیم.

تماس با بهترین کلینیک دندانپزشکی در مشهد
جهت تماس با مشاوران کلینیک دندانپزشکی بارانا مشهد، کلیک کنید.

پایه ایمپلنت چیست و چه کاربردی دارد؟

حتما بارها برای شما سوال شده است که پیچ ایمپلنت یا همان فیکسچر ایمپلنت دندان چیست؟
فیکسچر یا پایه ایمپلنت که گاهی اوقات پست ایمپلنت نیز نامیده می‌شود، یک پیچ کوچک استوانه‌ای است که در استخوان فک کاشته می‌شود. این پیچ به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل می‌کند. از آنجایی که پیچ ایمپلنت برای تقلید از عملکرد ریشه‌های طبیعی دندان طراحی شده است، به گونه‌ای است که مانند یک ریشه دندان طبیعی در پایه مخروطی باشد. پایه ایمپلنت به دلیل زیست سازگاری از جنس تیتانیوم است.

پایه ایمپلنت دندان نیز با توجه به جایگاه دندانی که جایگزین می‌شود در اندازه‌های مختلف موجود است. به عنوان مثال، برای دندان ثنایا ممکن است از یک پست ایمپلنت دندان باریک یا مینی استفاده شود، در حالی که دندان مولر به طور کلی به یک فیکسچر ایمپلنت با قطر بیشتر نیاز دارد. در برخی موارد، دندانپزشک ایمپلنت شما ممکن است استفاده از پیچ ایمپلنت زیگوماتیک را نیز توصیه کند. آنها اغلب زمانی استفاده می‌شوند که توده استخوانی کافی در استخوان فک وجود نداشته باشد.

کاربرد پایه ایمپلنت دندان
پایه ایمپلنت نوعی پیچ است که به عنوان ریشه در استخوان فک کاشته میشود

برای کاشت پایه ایمپلنت، ابتدا لثه باز شده و یک سوراخ برای قرارگیری فیکسچر در استخوان ایجاد می شود؛ و به این صورت ریشه دندان ساخته می شود. پیچ باید توسط بافت استخوانی فک ثابت شده، استخوان به پایه ایمپلنت جوش خورده و یک پایه محکم و دائمی ایجاد می شود.

بعد از این مرحله، تقریبا مانند ریشه یک دندان طبیعی عمل کرده و امکان جویدن و همچنین ظاهر طبیعی را فراهم می کند.

انواع پایه ایمپلنت

  1. پایه ایمپلنت اندوستال
  2. پایه ایمپلنت ساب پریوستئال
  3. پایه ایمپلنت های زیگوماتیک
پایه ایمپلنت دندان چه انواعی دارد
ایمپلنت دندان جایگزین دندان از دست رفته است و با توجه به جایگاه دندان، پایه انتخاب میشود

مراحل ایمپلنت چقدر طول می کشد؟

مراحل ایمپلنت دندان طی چند ماه انجام میشود و هر جلسه چندین ساعت طول می کشد. بنابراین هر کسی که در معرض خطر عفونت است، ممکن است تمایلی به انتخاب ایمپلنت دندان نداشته باشد. مرحله اول از مراحل ایمپلنت دندان شامل جاگذاری یک پست تیتانیومی در استخوان فک با استفاده از یک مته جراحی است. این فرآیند می تواند چندین ساعت طول بکشد و نیاز به بی حسی موضعی دارد. هنگامی که پایه ایمپلنت در جای خود قرار می گیرد، به مرور زمان به استخوان شما متصل می شود که ممکن است چندین ماه طول بکشد. پس از کاشت ایمپلنت، قدم بعدی این است که اجازه دهید استخوان اطراف آن ترمیم شود. در آخر، تاج دندان بر روی پایه ایمپلنت قرار میگیرد.

برای کامل شدن مراحل کاشت دندان بین 5 تا 8 ماه جهت بهبودی بیمار، زمان نیاز است. اگر سالم هستید و تحت عمل جراحی ایمپلنت دندانی قرار می گیرید، حتماً دستورالعمل های دندانپزشک خود را برای بهداشت دهان از جمله استفاده از مسواک دو بار در روز و نخ دندان را دنبال کنید تا دندان های جدید تمیز و سالم باشند.

کاشت ایمپلنت دندان چه مراحلی دارد
برای کاشت ایمپلنت ابتدا باید فیکسچر جاگذاری شود و پس از تثبیت، اباتمنت وصل شده و در مرحله آخر تاج دندان نصب می شود

کلینیک بارانا با ارائه خدمات ایمپلنت دندان مشهد به بیماران یکی از بهترین‌ کلینیک‌ها در مشهد است.
جهت نیاز به مشاوره می‌توانید از طریق شماره تماس‌های 09157609009 – 05137609009 با ما در ارتباط باشید.

علت افتادن پیچ ایمپلنت

دلایل مختلفی برای افتادن پایه ایمپلنت دندان شما وجود دارد، از جمله موارد زیر:

1. عفونت

عفونت می تواند در محل پایه ایمپلنت یا در بافت اطراف آن ایجاد شود. معمولا عفونت پیچ ایمپلنت، نتیجه ورود باکتری به محل پایه ایمپلنت بوده که از طریق بهداشت نامناسب دهان و دندان یا بیماری لثه اتفاق بیفتد.

2. التهاب

التهاب یکی دیگر از علل شایع افتادن پیچ ایمپلنت دندان است. این می تواند در اثر عفونت ایجاد شود، اما می تواند ناشی از شرایط دیگری مانند آلرژی، بیماری های خودایمنی و برخی داروها نیز باشد.

3. آسیب به استخوان نگهدارنده

آسیب به استخوان نگهدارنده یکی دیگر از دلایل بالقوه لق شدن پایه ایمپلنت دندان است. اگر ایمپلنت به درستی در استخوان قرار نگیرد، یا استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت وجود نداشته باشد و یا اگر استخوان اطراف ایمپلنت به هر دلیلی خراب شود، ممکن است پیچ ایمپلنت شل شده و بیفتد.

افتادن پیچ ایمپلنت دندان چه علتی دارد
عفونت پیچ ایمپلنت باعث لق شدن آن شده و در نتیجه فرایند کاشت تکمیل نمی‌شود

علائم لق شدن شدن ایمپلنت دندان چیست؟

شل شدن پایه ایمپلنت دندان مشکلی جدی است که می‌تواند منجر به شکست پایه ایمپلنت و دندان شود. شایع ترین علامت لق شدن ایمپلنت دندان درد است. علائم دیگر عبارتند از:

  • 🚫 حساسیت به تغییرات دما
  • 🚫 مشکل در جویدن یا گاز گرفتن
  • 🚫 شل شدن پایه ایمپلنت در استخوان فک
  • 🚫 تحرک ایمپلنت
  • 🚫 التهاب و حساسیت در اطراف محل پایه ایمپلنت
  • 🚫 احساس درد در محل ایمپلنت
  • 🚫 تحلیل استخوان فک و تغییر رنگ ناحیه ملتهب
  • 🚫 خونریزی در محل کاشت
لق شدن ایمپلنت دندان چه علائمی دارد
پس از کاشت ایمپلنت به وضعیت لثه و دندان‌های اطراف توجه داشته باشید و در صورت التهاب حتما به پزشک مراجعه کنید

عواقب شل شدن پیچ ایمپلنت دندان چیست؟

هنگامی که ایمپلنت دندان شل می‌شود، می تواند عواقب مختلفی داشته باشد. اول از همه، می‌تواند بسیار دردناک باشد. جنس ایمپلنت از فلز است. هنگامی که به استخوان یا بافت اطراف ساییده شود، باعث تحریک و التهاب می‌شود. این می تواند منجر به تورم، قرمزی و درد شود.

لق شدن پایه ایمپلنت دندان یا پست ایمپلنت علاوه بر دردناک بودن، می تواند منجر به عفونت نیز شود. هنگامی که فیکسچر ایمپلنت روی استخوان یا بافت ساییده می شود، باعث ایجاد شکاف های ریز میشود که باکتری ها می توانند وارد آن شوند. هنگامی که این باکتری‌ها وارد بدن می‌شوند، می‌توانند تکثیر شوند و باعث عفونت شوند. علائم عفونت شامل تب، لرز و تورم است. در صورت عدم درمان، عفونت می تواند در سراسر بدن پخش شود و زندگی را تهدید کند.

در نهایت، لق شدن فیکسچر ایمپلنت دندان نیز می تواند به دندان های اطراف آسیب برساند. هنگامی که ایمپلنت به اطراف حرکت می کند، می تواند به دندان های مجاور فشار وارد کند. این فشار می تواند باعث جابجایی دندان ها از جای خود و یا حتی شکست آن شود.

عواقب لق شدن فیکسچر ایمپلنت
اگر لق شدن پیچ ایمپلنت به موقع درمان نشود، باعث عفونت و تحلیل استخوان و سپس افتادن پیچ می‌شود

چگونه می توان از لق شدن ایمپلنت دندان جلوگیری کرد؟

رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه به کلینیک دندانپزشکی برای کمک به جلوگیری از لق شدن پایه ایمپلنت دندان شما مهم است. حتماً روزانه مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و از استعمال سیگار و استفاده از محصولات تنباکو خودداری کنید که می تواند خطر شکست ایمپلنت را افزایش دهد. در هفته های اول بعد از کاشت از ضربه زدن به ایمپلنت خودداری کرده و غذاهای نرم و سرد میل کنید. معاینات منظم دندانپزشکی را جدی گرفته و حداقل سالی 2 بار برای پاکسازی مراجعه کنید. اگر در مورد ایمپلنت دندان خود نگرانی دارید، آن را با دندانپزشک در میان بگذارید. در صورت مواجه شدن با شل شدن پیچ ایمپلنت دندان میتوانید به کلینیک بارانا در مشهد مراجعه کنید و از خدمات با کیفیت متخصصین این کلینیک بهره‌مند شوید.

سخن پایانی

“ایمپلنت دندان شامل فیکسچر، اباتمنت و تاج دندان است. این قطعات در فک در امتداد جایگاه دندان از دست رفته قرار می گیرند. ایمپلنت ها با استخوان فک ادغام می شوند و پس از اینکه در جایگاه خود محکم شد، تاج دندان نصب می‌شود. ایمپلنت دندان و روکش‌های همرنگ دندان بهترین جایگزین برای دندان‌های از دست رفته یا آسیب دیده هستند. در صورتی که جای خالی دندان شما آزارتان میدهد کافیست به کلینیک بارانا مشهد مراجعه کرده و جهت کاشت ایمپلنت اقدام کنید.”

سوالات متداول

اگر پیچ ایمپلنت بیفتد چه کنیم؟

اگر پایه ایمپلنت دندان شما بیفتد، اولین کاری که باید انجام دهید این است که از متخصص کمک بگیرید. در برخی موارد می‌توان پیچ ایمپلنت را دوباره کاشت. با این حال اگر استخوان اطراف پیچ ایمپلنت تحلیل رفته باشد، ممکن است نیاز به کاشت ایمپلنت جدید داشته باشید.

علائم پس زدن ایمپلنت چیست؟

از علائم پس زدن ایمپلنت میتوان به درد شدید، تورم لثه، درد به هنگام غذا خوردن و شل شدن ایمپلنت اشاره کرد. اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. معمولا باید پایه ایمپلنت خارج شود و پس از مدتی دوباره برای کاشت تلاش کرد.

ایمپلنت دندان چرا اهمیت دارد؟

ایمپلنت دندان بافت طبیعی دندان و همچنین استخوان را حفظ می‌کند و به طور قابل توجهی تحلیل استخوان و زوال را که منجر به کاهش ارتفاع استخوان فک می‌شود، کاهش میدهد.

دانلود PDF مقاله فیکسچر ایمپلنت دندان

برای دسترسی به این مقاله در شرایط آفلاین، فایل pdf آن در اختیار شما قرار گرفته است. برای مطالعه فایل PDF لینک زیر را کلیک کنید:

مقاله فیکسچر ایمپلنت

لطفا به این مطلب امتیاز بدهید

4 دیدگاه

  1. بفرمایید چکار کنم

    محبوبهپیچ ایمپلنتم افتاده میشه
    1. باید معاینه بشه تا مشخص بشه از نصب اشتباه پیچ بوده یا استخوان فک شما استحکام کافی رو نداشته یا اصلا بعد ازنصب فیکسچر ممکنه التهاب ایجاد شده یا عفونت کرده . اگر هر کدوم از این ها عامل افتادن پیج ایمپلنت شما باشه، درمانی که به کار میره متفاوت خواهد بود.

      مریم داوودی
  2. سلام سحر پایه ایمپلنتم درآمد ،بهمن ماه پایه کاشته شده ،هیچ علائمی نداشتم نه بیماری لثه و نه تورم در لثه و نه درد بدون فشار دیدم پایه تو دهنم ،حالا چیکار کنم ،میشه راهنمایی بفرمایید

    بیات
    1. سلام. به دندانپزشک خود مراجعه کنید چون یا ممکنه بدنتون ایمپلنت را پس زده یا هم ممکنه به درستی نصب شده . این مورد رو حتما باید با دندانپزشک خودتون مشورت کنید .

      مریم داوودی

دیدگاهتان را بنویسید

نام و سوال خود را در باکس زیر وارد کنید و دکمه فرستادن دیدگاه را بزنید، در سریعترین زمان به سوال و نظرات شما پاسخ خواهیم داد